היי, הגעת לארכיון פורום למטייל. ניתן לצפות בפוסטים אך לא ניתן להגיב.
יש לך שאלה? אנחנו מחכים לךבפורומים
החדשים!
רוצה להמליץ לכם על ספר קריאה מרתק - "אוורסט 1953" שנכתב ע"י מיק קונפרי. ספר חדש שיצא לאור לפני מספר חודשים.
"ב- 29 במאי 1953, אחרי עשרות שנים של ניסיונות כושלים, האוורסט נכבש סופסוף – ברגליהם של מטפסים בריטים!
כן, כן.
אדמונד הילארי היה מלווה בטנזינג נורגאי שהיה אחראי (סירדר) על עשרות השרפות שעזרו למשלחת הבריטית.
תודה על ההמלצה, הולך לקנות את שניהם
משום מה זכור לי שראיתי סרט דוקומנטרי על המטפס הנפאלי הראשון (בנשיונל ג'יאוגרפיק או ערוץ הטיולים) ובו מראים שהוא עבר לתקופה מסויימת לעבוד בארה"ב בתור שליח או משהו כזה.
אולי זה נשמע הזוי ואולי הזיכרון שלי מטעה אותי.
לכן שואל אותך, יש אמת בדבר? האם מדובר בטנזינג?
היי גילי,
הזיכרון בוגד בך...
(שתיים מהדמויות הנערצות עלי).
אדמונד הילרי - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%A0% D7%93_%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%A8%D7%
ד"א - לאחר שהילרי פרש לפנסיה, הוא "אימץ" את תושבי נאמצ'ה באזר והסביבה, דאג להקמת בתי ספר והקים את שדה התעופה בלוקלה.
טנזינג נורגיי - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%A0% D7%92_%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%99
כן.. היתה לי הרגשה שזה מוזר מדי. לא יודע למה זה זכור לי כך.
זה כנראה מישהו אחר.
תודה על התיקון והמידע.
גילי, אולי אתה מתבלבל עם Apa Sherpa שמחזיק בשיא של מס' הפעמים שאדם הגיע לפסגת אברסט ומתגורר היום בארה"ב?
תודה על ההמלצות.
יש הטוענים כי מלורי ביקר בפיסגה כמה עשרות שנים לפני הילרי וטנזינג... (מאוד מעניין לראות את הסרט the wildest dream שעוסק בסברה הזו, אישית נהנתי ממנו מאוד).
אתה צודק!
התעלומה סביב ג'ורג' מלרוי ואנדרו ארווין מרתקת מאוד, כאשר הגרופיס שלהם טוענים שהם אלו שהעפילו לראשונה על האוורסט, אך צריך לזכור שהעפלה מוצלחת לפסגה גבוהה, כוללת גם ירידה מוצלחת, שלא היתה...
לפני מספר שנים יצאה משלחת מיוחדת לחפש את גופותיהם של השניים, בכדי לפתור את התעלומה אחת ולתמיד (אם הם היו הראשונים שכבשו את האוורסט). הם מצאו את הגופות ואת הציוד האישי שלהם, ובין היתר גם את המצלמה של מלרוי. במעבדות מיוחדות ניסו לפתח את סרטי הצילום, אך לצערנו, זה לא צלח, לא הצליחו לפתח את הסרטים (צריך לזכור - זה היה ב- 1924...)
כל האנשים האלה שעשו דברים בפעם הראשונה... כל כך אמיצים וכל כך משוגעים..
אמנם פחות קשור לפורום הזה אבל אני זוכרת מהטיול בנ"ז ואוסטרליה את הסיפורים על המשלחות לקוטב הדרומי - גם שם יש כמה מפורסמים שלא חזרו חיים, ולהבדיל (מבחינת סוג הקשיים) את הסיפורים על אלה שחצו לראשונה את יבשת אוסטרליה.
צריך להיות מרתק בהחלט לקרוא את הספרים האלה.