פורטל המטיילים הגדול
טיולים בעולם למטייל »
טיולים בישראל טיולי »
שירותי תיירות זה כדאי לך »
כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. התלבטות בין 2 תאריכים לסקי 26/07/2010 13:23 לתגובה הבאה
  ridnik לא מחובר ridnik  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
אני רוצה לציין שזוהי תהיה חופשת הסקי הראשונה שלי ושל אבי.
שני התאריכים הבאים אפשריים:
5-12 בדצמבר

20-27 במרץ.
(אני חייב אותם כי רק בהם יש חופשות מבית הספר)
מהם מהם עדיף? נוכל לבחור בכל אתר.
*יש לציין שה5-12 בדצמבר זול בכמה מאות יורואים.

האם 5-12 בדצמבר באתרים הגבוהים במיוחד עדיין מסוכן ויש סיכוי לחוסר בשלג? מה המצב במרץ?
תודה.
סמן להדפסה   שליחה לחבר הוספת תגובה
2. גם אנחנו בהתלבטות הזו תגובה ל - 1 26/07/2010 14:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מיכל ע לא מחובר מיכל ע  משתמש פעיל 787 הודעות עד כה
בדר"כ אנחנו נוסעים בפורים, אבל השנה פורים יוצא מאוחר (שנה מעוברת). נסענו פעמיים בחנוכה: אומנם שלג לא היה חסר, אבל היה לנו מאוד קר.
כמות השלג ותנאי מזג האוויר זה הרבה עניין של מזל, אבל ברור שבתחילת דצבר יהיה קר בהרבה מאשר בסוף מרץ. כיוון שאנחנו עם ילדים קטנים נראה לי שנהמר על פורים ונסתכן בשלג "סלשי" על המדרונות.
אפשר לבדוק סטטיסטיקות שלג באתרים הספציפיים שאתה מתלבט לגביהם, אבל לדעתי בשני התאריכים יש מרכיב די משמעותי של הימור.

אני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מרץ תגובה ל - 1 27/07/2010 18:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dfl לא מחובר dfl  משתמש בינוני 99 הודעות עד כה
אחרי כל ההסתייגויות לגבי מזג האוויר וחוסר האפשרות לצפות את תנאי השלג: 5 בדצמבר זה ממש לפני תחילת העונה ברוב האתרים. יש סיכון ממשי שלא יהיה שלג, או שרק חלק קטן מהאתר יהיה פתוח (בטין העונה אמנם נפתחת בסוף נובמבר, אבל האתר כולו נפתח רק ב-19 בדצמבר).

במרץ, בעונה סבירה ומעלה, הרבה אתרים הגדולים, לא רק ב-3000 מטר, יהיו מושלגים בוודאות. אולי לא כיסוי טרי ואוורירי, אבל יהיו כל בוקר עשרות/מאות קילומטרים של מסלולים כבושים.

עוד שיקול שאינני יודע אם הוא חיובי או שלילי עבורך: הרבה ישראלים יסעו השנה בחנוכה והם יהוו קבוצה דומיננטית בכמה אתרים גדולים (מן הסתם טין וצ'רוויניה, אולי עוד). הגויים ממעטים לגלוש בתחילת דצמבר וכמעט שלא יהיו תיירים ממדינות אחרות, אפילו סמוכות.

אם יש חשיבות גדולה לשיקולי חופשה, גם בית ספר וגם עבודה, כמובן שחנוכה עדיף. במקרה כזה, אפשר לחשוב קצת יותר רחוק: בקולורדו (בכל עונה סבירה ומעלה) יהיו אתרים פתוחים עם הרבה שלג בתחילת דצמבר. זו כמובן נסיעה ארוכה ויקרה יותר, מבזבזים יום שלם בכל כוון, אבל השלג מעולה ויש איזה חן בחלק מהאתרים ששונה מהאווירה באלפים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. התלבטות בין 2 תאריכים לסקי תגובה ל - 1 28/07/2010 09:01 לתגובה קודמת
  vakshi11 לא מחובר vakshi11  משתמש מתחיל 25 הודעות עד כה
גם בסוף מרץ וגם בתחילת דצמבר עדיף לנסוע לאתר גבוה, במיוחד אם מזמינים מראש.

השנה הייתי בתחילת דצמבר והיה ממש טוב מבחינת השלג, אבל כמעט ולא היתה שמש והעיירה שבדרך כלל מאוד תוססת היתה די ריקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איפה כדאי ללמוד snowboarding ?
להודעה הבאה:למה לא ניתן לערוך הודעות בפורום למטייל ?

אירופה

צפון אמריקה

אסיה - המזרח הרחוק

דרום אמריקה

מרכז אמריקה

אוסטרליה ואוקיאניה

אפריקה

מידע למטייל

דרושים ; עידכוני RSS ; מפת אתר ; תקנון האתר

Copyright © 1999 - 2010. Created by Lametayel.co.il * למטייל ברשת 1999 - 2010 © כל הזכוית שמורות.

פרסמו אצלנו