פורטל המטיילים הגדול
טיולים בעולם למטייל »
טיולים בישראל טיולי »
שירותי תיירות זה כדאי לך »
כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! 21/07/2010 14:10 לתגובה הבאה
  ישראל בר לא מחובר ישראל בר  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
הקדמה: אנחנו נוסעים לסלובניה - אוסטריה זוג בני 34 עם זוג מבוגרים בני 70-73.
נשהה בטרוויזיו, איטליה. אשר על משולש הגבולות איטליה-אוסטריה-סלובניה.
משם נצא לטיולי כוכב! מידי יום בשעה 9:00 וחזרה למלון עד 20:00.
בהתחשב בזוג המבוגר תיכננתי מסלולים שאינם דורשים הליכה מאומצת.
כמו"כ תיכננתי שיהיו מגוונים ככל האפשר אך לא עמוסים מידי.
אשמח לקבל הערות והארות, המלצות וביקורות.

יום רביעי: נחיתה בלובליאנה בשעת ערב ונסיעה ישירה לטרוויזיו.

יום חמישי: סלובניה - קניון וינטגאר, אגם בלד (טיול במדרחוב סבובודה וע"י האגם),
טירת בלד/גבעת סטרזה, אגם בוהין (טיול ע"י האגם), רכבל להר ווגל, מפל סביצה?,
חזרה לטרוויזיו.

יום שישי: אוסטריה - וילאך (סיור וקניות), טירת לנדסקרון-הר הקופים, אגם אוסייאך, אגם פאקר, כביש אלפיני וילאך(עצירה בתחנות), (אם ישאר זמן נקפוץ למוסטרנה למפל פריצ'ניק שבעמק ורטה, עדיין לא יודע עם זה מתאים לזוג המבוגר?),
חזרה לטרוויזיו לקראת שבת!

שבת: מנוחה במלון בטרוויזיו שהוכשר במיוחד עבור המגזר הדתי.

יום ראשון: סלובניה - אגם פרדיל (אגם פוזינה/פוסינה מישהו מכיר? בגוגל מפה לא מצאתי), מעבר פרדיל לסלובניה, בובץ', קובאריד-מפל קוז'יאק, מפלי טולמין?, מעבר ורשיץ'(עצירות: תצפית על מפל בוקה, מפלי Mlinarica Korita, מעבר ורשיץ'), הגעה לכפר Ratece ע"י קרנסקה גורה בסביבות השעה 15:00 לאירוע "יום הכפר" שמתקיים שם באותו יום עד שעות הערב, (אם ישאר זמן נסייר קצת בקרנסקה גורה),
חזרה לטרוויזיו.

יום שני: אוסטריה - אגם אפריצר ואגם ברן (הסמוכים), תוראכר הוהה (רכבל ומגלשת הרים),
אגם מלשטאטר-לעיירה מלשטאט, כביש עמק המפלים מלטאטל עד לסכר קולנבריין (עצירות בתחנות), חזרה לעיירה שפיטל ע"י אגם מילשטאטר, (אם ישאר זמן, ניסע או לקניון Ragga או לאגם ווייסן/Weisensee),
חזרה לטרוויזיו.

יום שלישי: אוסטריה - אגם וותר-ולדן ומריה וורת', מגדל פירמידנקוגל, אגם קיוטשאכר, מינימונדוס, קלגנפורט (סיור וקניות), טירת הוכאוסטרוויטץ, מוסבורג (האגם שעל יד מוסבורג), חזרה לאגם וותר לפורטשאך,
חזרה לטרוויזיו.

יום רביעי: ארמון מירמאר (ע"י טרייסטה), מערת שקוציאן, מערת פוסטוינה, לובליאנה (עדיין לא סגור), החזרת רכב בנמל התעופה לקראת הטיסה הביתה שממריאה ב-23:00.

תודה מראש לכל המתייחסים!
סמן להדפסה   שליחה לחבר הוספת תגובה
2. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 1 22/07/2010 02:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורה.ג. אורה.ג. לא מחובר אורה.ג.  משתמש פעיל 1158 הודעות עד כה
הי ישראל,

ראשית הערה כללית - נראה לי שיהיה כאן "תפסת מרובה לא תפסת". בחרתם לינה במקום אחד שממנו תצאו כל יום לנסיעות מאד מאד ארוכות. לא חבל לבזבז את הטיול על הכבישים? לדוגמא - המרחק בין טרוויזיו לבלד הוא קרוב ל- 300 ק"מ (הלוך וחזור כ- 600 ק"מ).
אם בכל זאת אתם מתעקשים על ביקור ב- 3 המדינות, אני מציעה לבחור לפחות שני מקומות לינה.

מתייחסת לסלובניה:

ימים חמישי, ראשון ורביעי - ימים עמוסים אבל נכונים גיאוגרפית ואפשריים במידה ואתם לנים בקירבת מקום. לדעתי, אין מקום באף אחד מהימים הנ"ל עוד כמה מאות ק"מ של נסיעות.

מציעה להקדיש ללינה מחשבה נוספת.

אורה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 2 22/07/2010 10:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום אורה!
ראשית, תודה על התייחסותך!
שנית, יש לך טעות "קטנה" אחת, אנחנו שוהים בטרוויזיו/Tarvisio!
שהמרחק משם לבלד סה"כ כ-80 ק"מ!!!!!
אנחנו לא נמצאים בטרביסו/Trevsio שהמרחק משם הוא אכן 300 ק"מ!
המשך יום נעים!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 3 22/07/2010 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ישראל,

הטעות נובעת כמובן מהבחירה שלך לאיית בתכנית הטיול את השם בעברית Smile Rolling Eyes

מסכימה איתך ש- 80 ק"מ זה לא 300, אבל כשמכפילים אותם גם הם מגיעים ללפחות 160 ק"מ ביום. לדעתי מיותר לגמרי.

לפיכך, לא שיניתי את דעתי בעניין - ממליצה לכם לקחת שני מקומות לינה מרכזיים שיאפשרו לכם קפיצות קצרות ונגישות נוחה לאתרים העיקריים בהם אתם רוצים לבקר. ואם יש צורך - ותרו על חלק מהדברים ושימרו לפעם הבאה Smile .

אורה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 4 22/07/2010 13:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אורה!

לאור העובדה שהפעם נשהה במקום לינה 1!

על איזה אתרים את ממליצה לוותר ועל מה לא?
(אם יש לך רעיונות שלא נכללו ברשימתי, אשמח לשמוע)

חן חן לך!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 5 22/07/2010 14:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ישראל,

אני מתייחסת רק לאתרים בסלובניה - אני חושבת שהכנסת לתכנית את האתרים והם מסודרים בסדר גיאוגרפי לוגי.

לגבי הביקור במערות - נראה לי ששתי מערות ביום אחד זה קצת יותר מדי. בכל מקרה - תבדוק לגבי שקוצ'יאן (שבה לא הייתי) במה כרוכה ההליכה. עד כמה שידוע לי, יש שם כמה קילומטרים טובים ללכת. אני כותבת לך את זה בגלל גילאי האנשים שעליהם מדובר בטיול שלכם. ייתכן שההליכה שם לא מהווה מכשול. צריך לבדוק.

אורה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 1 22/07/2010 20:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shirol לא מחובר shirol  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
מה זה ארוע "יום הכפר" המתקיים בקרנסקה גורה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 7 22/07/2010 21:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יום הכפר מתקיים ב- Ratece שע"י קרנסקה גורה
מצ"ב לינק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 8 23/07/2010 10:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  pai123 לא מחובר pai123  משתמש מתחיל 42 הודעות עד כה
ישראל שלום
לגבי מפל קוז'אק לא מתאים לגילאים מבוגרים. מהחניה שלמפל יש הליכה
די ארוכה לגיל מבוגר. למפל צריך לטפס בשביל סלעי ומפותל וצר.
מערת שיקוציאן דורשת הליכה.
אפשר לגמרי להסתפק במערת פוסטויינה שהינה מערה גדולה מרשימה
ונוחה להליכה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 9 23/07/2010 12:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא מסכימה עם pai123 לגבי מפל קוז'יאק.
ההורים שלי בני 73 והיו עושים את זה כמו גדולים (ואין להם כושר מי-יודע-מה) Smile .

אורה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 10 30/07/2010 03:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התגובות וההתייחסות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 11 30/07/2010 06:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לבון רחל לבון רחל מחובר לבון רחל  משתמש פעיל 798 הודעות עד כה
לישראל בוקר טוב
מערת שקוצ'יאן - אנו הלכנו בה שעתיים ועשרים דקות. יש ללכת בה ולעלות ולרדת 500 מרדגות כאשר הקושי הוא דווקא לקראת הסוף כשיש לעלות כ-250 מדרגות ברצף. אני בלי כושר גופני טוב עליתי עם הרבה עצירות אבל אני רק בת 56. כדאי לדעתי להסתפק בפוסטוינה שגם בה יש הליכה אמנם בשביל בטון ללא מדרגות אבל גם בה מאמצים את שרירי הרגלים בירידות.
מפל סאביצה - כרוך בעלייה של 550 מדרגות - כך שגם הוא - אמנם הלכתי אבל היה מאומץ עבורי - אז אני חושבת עליהם להוריד את זה אלא אם הם בכושר גופני טוב בגילם.
מפל קוז'אק-דווקא מפל זה קל להליכה הוא כמעט כולו בדרך מישורית ללא עליות מיוחדות, בחלקו הולכים לאורך נהר עם צבע מים טורקיז, בחלקו ההליכה בצל, ממש הליכה נעימה ובטוח שהמבוגרים יוכלו ללכת. לא להחמיץ.
אגם FUSINE - אל תחמיץ אותו הוא מאד קרוב לגבול ומכיוון טרביסו פונים ימינה. לבאים מקרנסקה גורה היה שילוט לפנייה שמאלה אני מתארת לעצמי שיש שילוט כזה גם מכיוונך. אני אנסה לחפש לך מפה עם הפנייה בהמשך.
שמורת - טולמין- מאד יפה אבל שם הגעתי בסוף היום והגענו למקום שהיה צריך לרדת במדרגות צרות ללא מעקה וויתרתי על ההמשך אח"כ חזרתי לנקודת ההתחלה וירדתי בשביל כרבע שעה אבל כיון שידעתי שעלי לעלות את מה שירדתי ויתרתי וחזרתי. בעלי לעומת זאת המשיך והביא תמונות מאד יפות. הוא בכושר גופני מעולה כך שאיני בטוחה אם זה יתאים להורים.
נסיעה נעימה ומה שלא מספיקים לא נורא תמיד אפשר בפעם הבאה.
רחל לבון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 12 30/07/2010 07:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ישראל
מצאתי לך בויה מישלן את הדרך לאגם. אל תחזור בלי תמונות ממנו.

רחל לבון
אגם FUSINE אגם FUSINE
אגם FUSINE(גודל:23.78KB)אגם FUSINE(גודל:18.96KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 13 01/08/2010 13:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רחל!
תודה רבה על תגובתך המפורטת!
מבטיח לחזור עם תמונות ולשתף כאן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 13 25/08/2010 23:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הבטחתי ואני מקיים
תמונות מאגם פוזינה...
resized_05 אגם פוזינה איטליה (10).jpg resized_05 אגם פוזינה איטליה (3).jpg
resized_05 אגם פוזינה איטליה (10).jpg(גודל:4.62KB)resized_05 אגם פוזינה איטליה (3).jpg(גודל:7.30KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 15 26/08/2010 06:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברוכים השבים - ישראל
איך היה לכם הטיול- איך נהניתם? מה ביקרתם?
מעניין איך האור משפיע על צבע האגם כאילו הייתם במקום אחר. יופי של תמונות.
רחל לבון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 16 26/08/2010 21:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רחל!

למעשה, כאשר אני קורא את כל מה שאני כתבתי בתכנון, אני מתחיל לצחוק!
למסלול כזה נדרשים שבועיים!!!
לצערי היינו רק שבוע!
אבל, החלטנו להינות ולמצות את המקומות בהם אנו מבקרים ולא רק לעשות "וי" על המפה.

את יומינו הראשון התחלנו בעיירה קרנסה-גורה, עלינו ברכבל להר ZICNICE VITRANC.
המבוגרים חזרו ברכבל ואנחנו במגלשות ההרים (המגלשות נעות על צינור ברזל בודד! קצת מפחיד... אבל כיף!)
המשכנו לעבר בלד, הישר לטירה. הטירה עצמה לא ממש מעניינת כי אם הנוף הניבט ממנה.
ירדנו לעבר הטיילת והמדרחוב לקחנו את הזמן בכיף וברגוע.
מצאנו לנו ספסל מוצל להתרגע ולהינות מהנוף ומהברווזים שבאו לבקש מעט מזון...
משם נסענו לערוץ וינטגאר המדהים!
משם נסענו חזרה לעבר טרוויזיו, ובדרך נכנסנו לאגם פוזינה.
אגם יפהפה! פשוט טיילנו בתוך גלויה!!!

מצ"ב תמונות שצילמתי בבלד.

resized_03 בלד סלובניה (30).jpg resized_03 בלד סלובניה (38).jpg
resized_03 בלד סלובניה (30).jpg(גודל:8.01KB)resized_03 בלד סלובניה (38).jpg(גודל:7.62KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 17 26/08/2010 22:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ישראל זה תמיד כך מתכננים ורושמים את כל מה שאפשר ובשטח מבצעים רק מה שניתן או מה שמסננים מתוך הרשימה. וטיול טוב זה טיול שלא הספקת לעשות הכל ואתה משאיר משהו לפעם הבאה, שתהיה סיבה לחזור.
כך יש לי רומן בלתי גמור עם גרינדלוולד בשווייץ, עם צרפת, ספרד, קרואטיה, מונטנגרו, רומניה.
התמונה שלך על בלד ממש מדהימה - תפסת זווית מאד יפה (הימנית).
המשך לספר.

רחל לבון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. נוסעים בעוד חודש ממש מחכה להמשך התיאור תגובה ל - 17 27/08/2010 01:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  damages לא מחובר damages  משתמש פעיל 443 הודעות עד כה
Confused
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 18 27/08/2010 10:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טעות אחת עשיתי במהלך הטיול, בכך שלא נצמדתי ל"שיעורי הבית" שעשיתי כאן.
אלא הקשבתי ביום הראשון לעצות של מדריך טיולים שהטעה אותי...
זה קצת שיבש לי את המסלול, אבל הצלחתי להתגבר ע"כ ובסה"כ מאוד נהננו.

יום שישי, היום השני לטיולנו היה יום גשום מאוד. ע"כ ניצלנו אותו לקניות בקניון ATRIO בוילאך, כשהיתה מעט הפוגה בגשמים יצאנו לטייל בוילאך היפה.
חזרנו לטרוויזיו לטייל בעיירה הקסומה וב-MARKETO של טרווזיו.

שבת מנוחה!!! בשבת בצהריים יצאנו לטיול רגלי ביער סביב המלון, בדרך פגשנו נחל מקסים עם מפלונים וגשרי עץ.
במוצ"ש יצאנו לולדן, כל הדרך ירד גשם זלעפות.
כשהגענו לולדן הכל נרגע כלא היה.
הלכנו לאורך הטיילת היפה, נכנסו לקזינו... לא! לא להמר! רק להתרשם ממראה פניהם של המרויחים או יותר מכך של המפסידים... היה נחמד!

ביום ראשון בבוקר יצאנו לאוסטריה לעבר MALTA טפסנו בכביש המפלים המדהים ביופיו, הנקרא: "הוכלמשטרסה".
דרך של 14 ק"מ עם 6 מנהרות חצובות בסלע ללא התערבות של בטון וכדו', המתחילה מגובה 900 מ' ומסתיימת ב-1900 מ', כל הדרך מלאה במפלים יפהפיים! החל ממפלים קטנים ועד למפלים אדירים בגבהים של 200-300 מטר! ושלא לדבר על הירוק הבלתי פוסק...
בסיום הכביש הגענו לסכר ענק, גובה 200 מ' אורך כ-700 מ'.
הסכר נקרא: "סכר קלנבורן" (אם אני לא טועה...)

משם חזרנו כשמגמת פנינו אל תוראחר הוהה.
נסענו דרך כביש אלפיני "נוקלמשטרסה" בו יש 55 פיתולים ומעלים אותנו פעמיים! לגובה 2100 מ'.
בכביש יש מס' תחנות לתצפיות נהדרות על הסביבה.
כביש יפה ונחמד לאוהבי נסיעה אתגרית...

בתוראחר הוהה יש את "נוקי פליצר"... א' ממגלשות ההרים המדהימות ביותר שיש באוסטריה.
לא מפחיד כמו בקרנסקה-גורה, אבל הרבה יותר אטרקטיבי, יותר ארוך, יותר פיתולים וסיבובים.
הנוף הניבט מהפסגה מדהים ביופיו.

חזרנו דרך אגמי פלד ואפריצר,
אגם אפריצר די תיירותי, לעומתו אגם פלד הרבה יותר יפה, שקט, וקסום!

המשך יבוא!
הוכלמשטרסה 2.jpg הוכלמשטרסה.jpg
הוכלמשטרסה 2.jpg(גודל:7.61KB)הוכלמשטרסה.jpg(גודל:9.55KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 20 27/08/2010 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד תמונות
סכר 2.jpg סכר.jpg
סכר 2.jpg(גודל:8.04KB)סכר.jpg(גודל:7.65KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 21 27/08/2010 12:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יופי של תמונות ישראל.
אני חובבת מושבעת של מפלים, אז היכן בדיוק נמצא הכביש הזה- מאיפה מתחיל אולי מספר כביש?
כזה דבר אני חייבת לשמור במועדפים.
אני ממתינה להמשך.

רחל לבון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. טיול לסלובניה - אוסטריה, לשיפוטכם! תגובה ל - 22 27/08/2010 15:53 לתגובה קודמת
כשמגיעים מכיוון וילאך על האוטוסטרדה E55 כ-10 ק"מ אחרי אגם מילשטטר יורדים מהכביש הראשי לעבר הכפר MALTA.
(כשמביטים במפה, הכפר ממוקם משמאל לאוטוסטרדה.)
הכביש האיזורי חוצה את העיירה ולאחר נסיעה קצרצרה מבחינים במפל הראשון מצד ימין.
בהמשך הכביש יש נק' תשלום בסך 16 יורו לרכב.
הכביש ממשיך ישר עד לנקודה האחרונה ע"י הסכר.

מצ"ב קישור
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:המלצות לדולומיטים
להודעה הבאה:48 שעות במדריד - בצמצום.

איסתא - טיסות, מלונות, נופש טיסות
ארץ
עיר
יציאה  
חזרה  

אירופה

צפון אמריקה

אסיה - המזרח הרחוק

דרום אמריקה

מרכז אמריקה

אוסטרליה ואוקיאניה

אפריקה

מידע למטייל

דרושים ; עידכוני RSS ; מפת אתר ; תקנון האתר

Copyright © 1999 - 2010. Created by Lametayel.co.il * למטייל ברשת 1999 - 2010 © כל הזכוית שמורות.

פרסמו אצלנו