|
|
| 3. טיול אחרי צבא חוף לחוף בארה"ב. תגובה ל - 1 |
29/07/2010 13:58   |
| |
yositsa |
7 הודעות עד כה |
|
|
קודם כל תודה על התגובה המהירה.
דבר שני לכולנו יש ויזה לארה"ב ל-10 שנים 
חוץ מזה 2000$ לרכב בארה"ב זה מספיק בשביל לקנות איזה פורד, שברולט או משהו שנוסע כמו שצריך, מקסימום מתקלקל? נכנסים למוסך.
השאלה שלי היא אם יספיק לי 10,000$ לבזבוזים, הכוונה שיוצאים למועדנים אז לשתות בכיף בלי לחשוב על הכסף,
כשאוכלים אז לא לגווע ברעב, להיכנס לפארקי שעשועים וכל מיני אתרקציות שבתשלום וכו'.
כמובן יש לזכור שאנחנו שלושה, אז אם קונים אוכל, ממלאים דלק, משלמים אגרה, ישנים במוטלים וכו' זה מתחלק הכל ב-3.
אז יספיק ל-100 ימים או לא?
[עודכן ב:29 יולי 2010 14:00:]
|
|
|
|
|
| 5. טיול אחרי צבא חוף לחוף בארה"ב. תגובה ל - 4 |
29/07/2010 17:29   |
 |
israelimom |
586 הודעות עד כה |
|
|
ראובן, בנושא אורך ההשכרה, פניתי בעניין לחברת נשיונל ואמרו לי שיש אפשרות לשכור רכב גם לשלושה וארבעה חודשים. צריך לפנות לנציג שלהם ולבקש שכירות ארוכת טווח.
יוסי, תרים טלפון לכמה חברות השכרת רכב, או שתברר אפילו מחיר לחודש באתר של נשיונל לנהגים בגילכם. בגדול, לתקופה של שלושה חודשים, לדעתי עדיף לשכור רכב ולדעת שאתה עם רכב חדש ומטופל שאם יש בו תקלה, אתה פשוט אוסף חלופי בסוכנות הקרובה וממשיך בטיול. להתעסק עם קנייה ומכירה של רכב לוקח זמן וידע מקומי וממילא תפסיד ערך רב (תחשוב על הקילומטראז').
תראה, אנחנו מתכננים טיול משפחתי (גם כולם בחדר) לשלושה חודשים בקיץ וצופים עלות של 60-80 אלף ש"ח, כך שמאה חמישים אלף לשלושתכם נראה לי תקציב מכובד ונקווה שתחזרו עם עודף.
לגבי מסלול, חוף לחוף ישיר, או עם הרבה זיגזוגים בדרך? רוד טריפ אמריקני זה לגמרי סבבה, רק קחו בחשבון הוצאה יפה בסעיף דלק (אפילו במחירים אמריקניים). כמה בערך יעלה, תלוי מאד במסלול שתעשו.
לגבי מלונות, תלוי כמה תשקיעו זמן בתכנון ובאיזה עונה תסעו. בקיץ המחירים יותר גבוהים ברוב המקומות. בגדול, שלושה בחדר, יעלה לכם סדר גודל של $80 לחדר במוטלים.
יגידו אחרים מה דעתם, אבל נראה לי ששלושה בחורים צעירים, אפילו עם ויזה, כדאי שתגיעו עם כרטיסים סגורים להלוך ולחזור, עם מסלול כלשהו ואולי אפילו עם כמה הזמנות מלונות.
למתי הטיול מתוכנן? אם אתם רוצים לשלב פארקים לאומים בעונה, צריך להזמין מקומות כבר עכשיו לקיץ 2011. אם אתם רוצים לנסוע יותר לכיוון החורף, קחו בחשבון שאיזורים בצפון ארה"ב לא כל כך זמינים לטיולי חורף.
ענת - סיכום טיול 2009 + תכנון טיול 3 חודשים לחוף המערבי בקיץ 2011 : בלוג טיול החוף המערבי
|
|
|
|
|
| 7. טיול אחרי צבא חוף לחוף בארה"ב. תגובה ל - 5 |
29/07/2010 18:14   |
| |
yositsa |
7 הודעות עד כה |
|
|
|
בגדול, עוד לא חשבתי על תאריכים כי אני לא יודע את מצב מזג-האויר בארה"ב ובאיזה חודשים קר ובאיזה חודשים חם. התכנון שלי הוא מאוקטובר-נובמבר ל-3 חודשים בערך.
בנוגע לרכב, אני אתקשר לחברות השכרה לראות כמה עלול לעלות השכרה של רכב ל-3 חודשים, אבל הסיבה שאני רוצה לקנות רכב היא כי אני רוצה רכב מסוג וואן, GMC או משהו בסיגנון. אני לא חושב על ירידת ערך של הרכב, כי בסך הכל זה רכב שיקנה בערך ב-3000 דולר, אז מקסימום נמכור אותו ב-2500 דולר? לא קרה כלום.
לגבי הפארקים הלאומיים, את בטוחה שצריך להזמין מקום מראש?
לגבי מלונות, אני לא מתכוון להזמין שום מלון מראש, יש מלא מוטלים בארה"ב בדרכים, אפשר לעצור בעלות של 20-30 דולר ללילה - אני מסתדר בכל מקום וגם חברים שלי, אז זאת לא הבעיה.
לגבי הטיול, החשיבה שלי היא משהו בסגנון החוף המערבי קצת כולל את ווגאס (כמובן!) וגם החוף המזרחי ממיאמי עד ניו-יורק.
|
|
|
|
|
|
| 10. טיול אחרי צבא חוף לחוף בארה"ב. תגובה ל - 8 |
29/07/2010 23:04   |
| |
lbd |
2142 הודעות עד כה |
|
|
1. קנית רכב---כמו שהוזכר בפורום היא לא כדאית ומאוד מסורבלת לאלא שלא תושבי ארה"ב. תרדו מזה.
2. שכירת רכב--- אם לא ניתן לשכור ל-90 יום תחלקו לפעמיים 45.
תשכרו מאחת החברות בארץ ותדאגו שיכלול את כל הביטוחים.
3. כסף---לפי דעתי 50 אלף ש"ח לאדם צריך להספיק.
4. עונת הטיול---לא ממליץ לטייל בחורף אם אתם לא חובבי סקי.
ממליץ בין מאי-לספטמבר.
5. מוטלים---ברשת MOTEL 6 שהיא אחת הזולות מחירי החדרים ל-3 בין 40$ למקומות לא מרכזיים עד 100$ בערים הגדולות.
6. פארקים לאומיים---הלינה בתוך הפרקים בבתים מאוד יקרה, אפשר בקמפינג אך כמו שנאמר יש להזמין מראש.
|
|
|
|
|
| 12. טיול אחרי צבא חוף לחוף בארה"ב. תגובה ל - 10 |
29/07/2010 23:32   |
|
חבר'ה - אלף סליחות, אבל מאיפה נולד הסיפור הזה של הסקי?? יש איזורים נרחבים בארה"ב שהחורף הוא העונה הטובה ביותר לטייל בהם, לצידם יש איזורים שאפשר לטייל בהם בחורף עם לוקחים בחשבון את מגבלות מזג האויר. נכון שאיזורים רבים, בעיקר בחציה הצפוני של ארה"ב חווים חורף קשה מאד עם הרבה שלג ולא ניתן ליהנות מהם בחורף כפי שבקיץ, אם בכלל. אבל מכאן ועד לקבוע שכל מה שניתן לעשות בארה"ב בחורף זה סקי ושאר ספורט חורף... לא ממש מסתדר לי עם נסיוני ממספר טיולי חורף בדרום יוטה וקצת בקליפורניה. גם יש כאן בפורום לא מעטים אחרים שטיילו בחורף, כולל יערה ואושרה שטיילו כל החורף לאורך דרום ארה"ב עם קרוואן.
אין ספק עם זאת שבעיקר בחורף צריך לקחת בחשבון את מגבלות מזג האויר בבחירת היעדים וגם באופן ההתכוננות לטיול. בהקשר לדיון הזה, אומר לדוגמא, שצמיגים טובים וחדשים שמיועדים לנהיגה בתנאי שלג יכולים לעשות לעתים את ההבדל.
http://hatiyulimshelori.blogspot.com
|
|
|
|
|
| 14. טיול אחרי צבא חוף לחוף בארה"ב. תגובה ל - 13 |
30/07/2010 05:14   |
|
אוק'-נוב' זה סתיו, דצמ'-ינו' זה חורף. כמו בארץ. אם אתם רוצים טיול קיץ אז תבואו בקיץ.
ארה"ב מדינה גדולה ויש בה מזג אויר מגוון. ממדבריות לוהטים ויבשים ועד קרחוני עד ויערות גשם. אם אתם גמישים בבחירת תקופת הטיול שלכם, אז אני מציע לכם לעשות משהו אחר - תחליטו באיזה מקומות בארה"ב אתם רוצים לבקר ומה תרצו לעשות ולפי זה תבחרו את התקופה. אם תרצו לבקר לדוגמא בפארק הלאומי ילוסטון, אז אין ברירה אלא להגיע בחודשי הקיץ. לעומת זאת במדינות הדרום עדיף לטייל בחורף.
אין בעיה לאסוף רכב במדינה אחת בארה"ב ולהחזיר באחרת. זה רק עולה יותר. בד"כ 200-300$ יותר. כשמדובר על טיול ארוך של כמה שבועות זה לא הוצאה כ"כ גדולה אם מחלקים את זה במספר הימים.
http://hatiyulimshelori.blogspot.com
|
|
|
|
|
| 16. טיול אחרי צבא חוף לחוף בארה"ב. תגובה ל - 15 |
30/07/2010 12:13   |
| |
dhz |
4789 הודעות עד כה |
|
|
|
כמדומני שהחורף הוא הזמן האידיאלי לבקר בפלורידה. הלחות הנוראית של הקיץ והחום הכבד מפנים את מקומם למזג אויר יותר אנושי, ומחוץ לחגי הנוצרים, כנראה שגם פחות עמוס. בנוסף, זו גם לא עונת הסערות הטרופיות וההוריקנים, שנגמרת באיזור נובמבר, כמדומני.
גם צפונה מפלורידה מזג האויר עדין סביר. חוויתי חודש דצמבר בצפון קרולינה והיה מזג אויר סביר ולא נורא קר (קר יותר מתל אביב, כמובן, אבל לא משתווה לצפון ארה"ב).
גם בחלק המדברי של אריזונה טוב יותר לבקר כאשר הטמפרטורות יותר נורמליות מה- 40 מעלות של הקיץ.
הייתי בצפון מזרח ארה"ב בחורף (ינואר). זה כבר סיפור אחר. טמפרטורות עמוק מתחת לאפס, שלג, וכו'. יש כמובן הרבה ימים שמשיים וקפואים שניתן לטייל בהם, אבל טיולים רגליים נראים לי פחות במקום במזג אויר זה.
|
|
|
|
|