| 1. אם הייתם חוזרים לניו זילנד- לאן הייתם נוסעים? |
28/07/2010 12:04  |
|
בהמשך למשאלות לב כולנו (או רובנו) לחזור למדינה הקסומה הזו, איזה מסלול הייתם עושים בפעם השנייה (או השלישית, רביעית..)
מס' יעדים אליהם הייתי רוצה להגיע:
קורומנדל- לשם לא הגעתי לצערי
הוביטון- יכול להיות מגניב
לצאת לטרק הרוטברן- עליו לא יצאתי ומשעתי עליו הרבה דברים טובים. גם הבנית שלא קשה מדי עבורי.
לשהות בטה אנאו איזה שבוע...ולבדוק את המסעדה האיטלקית עליה כתב גלעד (גם אעי לא משעתי עליה קודם!)
הפעם לשכור רכב כבר שיהי לי בטה אנאו ואוכל לעצור בכל הנקודות היפות בדרך למילפורד סאונד
לצאת לטרק הרוב רוי שמודה לבושתי שהתעצלתי לצאת אליו (להגנתי אגיד שהייתי עם שרירים תפוסים אחרי המילפורד)
ללכת לסרט בסינמה פרדיסו (רק ביקרנו בקולנוע, את העגויות ממילא אני לא יכולה לאכול). כמובן שחוזרת לישון ב- WANAKA BACKPAKA המעולה, לדעתי זהו ההוסטל הכי טוב שישנתי בו בניו זילנד, אולי הודות לחדר הזוגי המקסים שהיה לנו ולמטבח המשודרג והספה הלבנה מול האגם...
שוב הר קוק- חובה, גם אם אאלץ להמתין למזג אויר טוב. אולי הפעם יהי לי אומץ (וכושר) לעלות לבקתת מיולר
לבקר בחוף המערבי בו לא הייתי בכלל כולל פנינסולה בנקס ושחייה עם דולפינים (חוויה מתקנת לזו שהיתה לי בביי אוף איילנדס)
להקדיש יותר זמן לאזור נלסון, כולל נסיעה לגולדן ביי עליה שמעתי המלצות רבות אך לצערי לא הספקתי. חוזרת לישון בבאג של טוני המקסים.
לצאת לטרק הקווין שרלוט
בינתיים זהו, אולי אתם תתנו לי עוד רעיונות...
וואו, פתאום כשאני כותבת את זה- נראה שיש לי הרבה מקומות לחזור אליהם - שאזמין כרטיסים??
|
|
|
|
| 2. מסעדות, מסעדות, מסעדות תגובה ל - 1 |
28/07/2010 13:12   |
|
לאור בקשות הקהל, המסעדה המדוברת היא LA TOSCANA ברחוב הראשי בטה אנאו . אני מוכרח להגיד שאולי טעמה השתפר מהותית בשל העובדה שחזרנו מהקפלר 3 שעות קודם לכן, אבל כל כך נהננו שחזרנו שוב למחרת. בכל אופן מסעדה איטלקית פשוטה עם מחירים לכל כיס ופיצה ולזניה מצוינים!
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g255124-d723819 -Reviews-La_Toscana-Te_Anau_South_Island.html
עוד המלצה חמה למסעדה - 20 דק' ברכבת מוולינגטון נמצאת פלימרטון החביבה עם הוסטל מקסים ביותר בשם MOANA LODGE (לאלו שמחפשים אכסניות עם ציון גבוה מ-70% באיזור וולינגטון). באותה עיירה יש מסעדה מעולה בשם CAFE VILLA עם אוכל ממש משובח (יש שיאמרו אפילו גורמה). זה המקום הכי יקר שאכלנו בו בניו-זילנד (אשתי חגגה יום הולדת) אבל יחסית למה שאכלנו 80$NZD זה מציאה (ארוחה דומה בארץ הייתה עולה 500 ש"ח לפחות).
אני חושב שהחרטה הכי גדולה שלי היא שלא עשינו את דאוטפול סאונד בקיאקים. אמנם היינו בהפלגה במילפורד (מוכרח להודות שקצת התאכזבתי) ובקיאקים באייבל טזמן, אבל זו אחת מתחושות הפספוס הפרטיות שלי. ישן אתנו בחור הולנדי באכסניה שעשה 3 ימי קיאקים בדאוטפול (מעל 500$ נדמה לי) והוא ממש עשה לי חשק! לפני כ-9-10 חודשים שהתחלנו להשעשע ברעיון של לנסוע לטיול "ארוך" שוב (מה שהוליד את ה-5 שבועות באוסטרליה בסופו של דבר) השתעשעתי ברעיון של לנסוע שוב לניו-זילנד ותכננתי לי בראש טיול אשר יכלול את כל המקומות שפספסנו בפעם הראשונה והדאוטפול היה הראשון ברשימה שלי. יש המון טרקים שהייתי עושה אם היינו נוסעים שוב שלא הספקנו מן הסתם לעשות (הרשימה ארוכה...).
אנחנו גם מאוד אהבנו את ה-BACKPAKA, אכסניה חמודה מאוד מאוד עם אחלה צוות, נוף מדהים מהסלון, מטבח נהדר וחדרים זוגיים מרווחים (והבדל זניח לתוספת שירותים פרטיים). אבל היינו בכמה אכסניות באמת מדהימות בניו-זילנד אז אני לא יכול להגיד שהיא בטופ 5 שלי
AMYSH - אני יודע שאני במיעוט בעניין הזה, אבל בעיני הרוטברן היה טרק יפה אבל לא הרבה מעבר לזה (מחוויר לעומת הקפלר לדעתי). יש טרקים הרבה יותר מוצלחים בניו-זילנד שיכולים לגרום לך לחרטות רבות יותר מצד שני את עשית את המילפורד, אז תסתכלי על הצד החיובי
אנחנו נחזור, אין לי ספק, אבל אני מניח שהנסיעה הבאה תהיה עוד אי אלו שנים עם איזה שני זאטוטים ובקראוון (או לפחות זו השאיפה). עברו 14 חודשים ולפעמים אני מרגיש כאילו זה היה אתמול. טיול של פעם בחיים. למזלי אוסטרליה הייתה לפני חצי שנה והחזירה לי את האמונה שאפשר להנות לא פחות בטיול מאוד שונה, אבל ניו-זילנד תמיד תהיה האהבה הראשונה.
|
|
|
|
| 3. מסעדות, מסעדות, מסעדות תגובה ל - 2 |
28/07/2010 15:32   |
| |
allybamba |
201 הודעות עד כה |
|
|
אנחנו חגגנו את יום השנה (השמיני ) שלנו במסעדה איטלקית ברחוב הראשי של טה אנאו ואני פשוט לא מצליחה לזכור את השם שלה. אני תוהה אם זו אותה אחת...
ההמלצה שלי למסעדה טובה היא Fishbone bar&grill בקווינסטאון למי שאוהב דגים, בשר ומאכלי ים. היה לנו כל כך טעים ונעים שהלכנו פעמיים!
בכלל, כל כך אהבתי את קווינסטאון שאני מוכנה לעבור לגור שם מחר.
הייתי עושה את הקפלר או את הרוטברן כי אחת החרטות שלי היא שלא עשינו טרקים של יותר מיום. אני חושבת אבל שעדיין היינו לוקחים טיול מאורגן כי אנחנו טיפה מפונקים בקטע של מקלחת ומיטה בסוף היום 
אחד הפיספוסים הגדולים שלנו הוא קיי סאמיט, כשהגענו לשם ירד המון גשם. עלינו בכל זאת בשביל הכושר אבל לא ראינו כלום.
הייתי בכיף חוזרת לארתור'ס פאס ועושה את האוולנש פיק למרות שגם מהבילי ספאר ראינו נופים מדהימים. אולי גם הייתי נוסעת לגולדן ביי ולנלסון לייקס.
מעבר לזה, אני די מרוצה מזה שפחות או יותר הגענו ועשינו כל מה שרצינו.
|
|
|
|
| 4. אוח, אני לא מאמינה שאתם גורמים לי לעשות את זה... תגובה ל - 3 |
28/07/2010 17:50   |
 |
נעמה רוצה לטייל |
662 הודעות עד כה |
|
|
עוד חודש וחצי אני טסה לנפאל, ובמקום לתכנן את הטיול שם אני רק יושבת ומפנטזת איתכם כאן על ניו זילנד. ואני אפילו לא מצפה לטיול הזה לנפאל כמו שאני מפנטזת על ניו זילנד, חבל שאין לי קצת יותר חופש מהעבודה כרגע כדי לשנות יעד, באמת...
אז הנה הדברים שאני עוד צריכה להשלים בניו זילנד -
את הרוטברן עשיתי בגשם ופספסתי אותו. הייתי עושה אותו שוב או רק חלק ממנו, נגיד להתחיל בצד שקרוב יותר לקווינסטאון לטפס איזה יום ולחזור...
ארתור'ס פאס... שוב, גשם הרס את החוויה, לחזור שוב לאלתר.
אולי אולי את טרק המילפורד. הוא לא מושך אותי במיוחד, אבל פעם שניה בניו זילנד צריך כבר לדגום את הטרק הזה.
כל מיני טרקים שמדברים עליהם כאן בפורום ואני אפילו לא יודעת מה פספסתי בהם כי מעולם לא חשבתי לעשות אותם עד שחזרתי והבנתי שפספסתי אותם... (גילספי פאס, דאסקי, ריס דארט... בטח יש עוד)
שייט הקיאקים שפספסנו בגלנורקי כי כל פעם כשבאנו לצאת היה סוער...
עוד ביקור בדנידן כי היינו עייפים מדי בשביל להסתובב בעיר ובאיזור אחרי מרתון הטרקים שעשינו בשבועיים שלפני.
הייתי מוסיפה גם את הר טראנאקי שהראות ממנו לא היתה משהו כשטיפסנו עליו, אבל אני מאמינה שבשבילו לבד אני לא אגיע שוב לאי הצפוני.
וחוץ מזה, עם כל הסטייקים שאכלתי שם אני בטוחה שנשארו עוד המון, אז לאכול גם את מה שזנחתי מאחור 
אוף, מה אני בכלל עושה פה, כל הטיול כבר מתוכנן ורק אני יושבת ועובדת (טוב שאני חולה בבית, אחרת לא היה לי זמן לחפור כאן אפילו)
|
|
|
|
| 5. מסעדות, מסעדות, מסעדות תגובה ל - 3 |
28/07/2010 18:02   |
|
בוואנקה ובקווינסטאון יש את THE COW שהיא אחלה מסעדה איטלקית!!
אני גם אוסיף את אבלנש פיק לרשימה שלי. מאוד רציתי לעשות אותו אבל לאשתי לא היה כוח (טראומת הטיפוס על הר קוק עדיין הייתה טריה) ולא רציתי לנטוש אותה ל-6-7 שעות וויתרתי
אני רוצה לחזור!!!
נעמה - נפאל נשמע לי עסק לא רע בכלל. בדיוק שבוע שעבר חשבתי איזה מדינות במזרח אני רוצה לראות (אני לא איש המזרח הרחוק כל כך) - נפאל וויאטנם היו ראשונות ברשימה. אפשר לעשות טרקים מדהימים בנפאל!!!!
תרגישי טוב (כולם חולים עכשיו, אני גם בהחלמה)
|
|
|
|
| 6. מסעדות, מסעדות, מסעדות תגובה ל - 5 |
28/07/2010 18:22   |
 |
נעמה רוצה לטייל |
662 הודעות עד כה |
|
|
|
תודה, תודה. דווקא בשלבי ההחלמה זה כבר נחמד, אתה לא הולך לעבודה ומצד שני אתה לא מרגיש בנאדם מת.
הבעיה עם נפאל זה שאני מרגישה שיש לי יותר דאגות מציפיות... כל החיסונים האלה, כל התרופות שהרופא כבר שלח אותי לקנות, הכאבי בטן שאומרים לך שתחטוף מהאוכל שלהם, העלוקות שאומרים שיעלו עליך, המחלות גבהים שאומרים לך שתחטוף (ובתורכיה חטפתי אותם כבר בגובה 3000, כך שאני לא מצפה לעבור את זה חלק)... כן, אני גם לא בדיוק 'אשת המזרח הרחוק', בלשון המעטה.
בניו זילנד הכל כל כך מושלם!! אין דאגות, אין מחלות, קל להסתדר, קל לטייל.
לגבי מסעדות, אנחנו התייאשנו מניו זילנד בשלב די מוקדם, שמנו לב שהמסעדות שלהם לא משהו ואין כמו הסטייק שבא מהסופר ישר למנגל... המסעדה היחידה שממש חגגנו בה היתה בקווין שארלוט, זה היה די קטע לאכול ארוחת שחיתות באמצע טרק, מסעדה ממש איכותית היא היתה.
חבל שלא גילינו את כל המסעדות האיטלקיות האלה, אני דווקא ממש אוהבת אוכל איטלקי טוב...
|
|
|
|
|
| 8. מסעדות, מסעדות, מסעדות תגובה ל - 7 |
28/07/2010 19:34   |
|
סטפאנו!!! זכרונות מתוקים...
ולא לשכוח את הפנקייק האלוהי בבוקר!
אבל מה שנכון נכון - הסטייק ב-4$ בסופר הוא כוכב הטיול.
|
|
|
|
| 9. אוח, אני לא מאמינה שאתם גורמים לי לעשות את זה... תגובה ל - 4 |
28/07/2010 20:15   |
|
|
נפאל!! איזה כיף , מדינה מדהימה!! טיילתי שם לפני 12 שנים, בין המדינות שהכי הרשימו אותי במזרח. איזה טרק אתם הולכים לעשות שם? אני עשיתי את האגמים הקפואים והיה מהמממםםםםםםם. הטרקים שם הם בכמה מדרגות מעל ניו זילנד מבחינת הקושי, אבל ממש לא בגדר הבלתי אפשרי. זו היתה חוויה מדהימה שעד היום זכורה לי היטב. תהני!
|
|
|
|
| 10. אם הייתם חוזרים לניו זילנד- לאן הייתם נוסעים? תגובה ל - 1 |
28/07/2010 21:49   |
| |
shaililo |
61 הודעות עד כה |
|
|
אנחנו בדיוק מתכננים נסיעה נוספת, אבל לצערי כנראה שיידחה לשנה הבאה. כנראה שמהרגע שעוזבים כל הזמן רק מנסים לחשוב איך לחזור וכמה שיותר מהר 
מקומות שהייתי רוצה לחזור אליהם
קורומנדל - גם אני לא הגעתי ושמעתי שמקסים שם.
כל האיזור מעל אוקלנד - לא יצא לנו להיות.
טונגרירו - אין ספק שלמרות הקושי לא אוותר עליו גם בסיבוב השני. מה גם שבפעם הראשונה סבלנו מעננות קלה ושלג.
בכלל כל האי הצפוני נראה לי מפוספס במבט לאחור.
נלסון לייקס - כי כל כך נהנו שם.
ארתור'ס פאס - גם.
הליכה על אחד הקרחונים - כי ויתרנו על זה בפעם הקודמת.
את הבאנג'י בטאופו ובנוויס בקווינסטאון.
מילפורד - כי במבט לאחור זה באמת לא בעיה להירשם אליו ולמה לא?
|
|
|
|
| 11. אם הייתם חוזרים לניו זילנד- לאן הייתם נוסעים? תגובה ל - 10 |
28/07/2010 23:13   |
| |
Or |
1626 הודעות עד כה |
|
|
אוי... זה שרשור נחמד.
"מה אניייי....ייי הייתי עושה?!"
נניח... שהייתי חוזר בקיץ, כי בחורף כבר חזרתי פעם אחת וכנראה שהייתי חוזר על הדברים אותו הדבר...
נראה לי שהייתי חוזר על הטונגורירו קרוסינג.
אם טראקים שלא עשיתי... אז איכשהו לא יצא לי להגיע לרוב רוי (וזה מאוד מוזר בהתחשב בזה שהייתי בוואנאקה בערך 5 חודשים) , ואחר כך הייתי עולה לטייל קצת ברגל/רכבל בטרבל קון (אתר סקי שהרכבל שלו מדי פעם פתוח גם בקיץ). אחד המקומות... וגם הנוף שווה.
ואולי גם לגילספי וריס דארט (אם יהיה כח נפשי, כי בקטע של הכח הפיזי אני דוקא לא דואג).
הייתי עושה טיול ארוך יחסית בקרחונים. כי כשהייתי שם זה לא עניין אותי ויכול להיות שגם החלטתי להיות קמצן.
עוד קצת זמן בקורמנדל.
ועוצר לכמה ימים להירגע בעוד כמה מקומות שאני אוהב
וואנאקה - אם אכסניה אז the purple cow. שם יש לי הרבה דברים לחזור אליהן... המיט פאיז של מקגרגור, ולאכול איזה סטייק טוב בספייטס אייל האוס.
lake ohau
באנקס פיננסולה, בטח בonuku... ומשחק שם כדורעף עם החבר'ה בסוף היום.
אהה, וביקור בנלסון, שהיא עיר חמודה נורא, ובטח מבלה קצת באכסניה האהובה the bug, שהיא בזמנו הייתה האכסניה האהובה עליי בניוזילנד.
בעצם יש עוד המון דברים, זאת רשימה מאוד מקוצרת.
נ.ב., בטח הייתי מוסיף עוד טיול אופניים... נניח... באיזור טוויזל או ברימארקבלס, אם התקציב לא מוגבל אז גם שיתנו לי טרמפ במסוק לתחילת המסלול. (למרות שאני לא חושב שזה צריך להיות ממש ממש ממש יקר, אלא סתם לא זול)
[עודכן ב:28 יולי 2010 23:20:]
|
|
|
|
| 12. אם הייתם חוזרים לניו זילנד- לאן הייתם נוסעים? תגובה ל - 11 |
29/07/2010 08:32   |
 |
נעמה רוצה לטייל |
662 הודעות עד כה |
|
|
אור, אמנם זה ממש מוזר שלא עשית את הרוב רוי ב 5 חודשים בוואנאקה... אבל לטעמי לא הפסדת יותר מדי. אני לא יודעת מה זה הקונצנזוס על הטרק הזה, בסך הכל נוסעים די הרבה בדרך עפר מעצבנת, הולכים איזה שעתיים ובסוף רואים קרחון מרחוק (שהוא ממש יפה, אבל אם אפשר לראות את הפוקס ואת פרנס ג'וזף כל כך מקרוב בכל כך מעט מאמץ, למה להתאמץ כל כך כדי לראות אותו כל כך מרחוק?) וחוזרים.
amysh, אני אעשה את האנפורנה אראונד, אבל אני מציעה שנפסיק לזהם את הפורום הזה בחוויות מנפאל
וגלעד, רציתי להגיד לך, שלמרות שאתה מעדיף את טה אנאו על וואנאקה... בדיבורים על האוכל זכית בכמה נקודות בחזרה, אז אני בדרך לסלוח לך...
|
|
|
|
| 13. אם הייתם חוזרים לניו זילנד- לאן הייתם נוסעים? תגובה ל - 12 |
29/07/2010 13:07   |
|
אוי, הדרך אפר המזורגגת הזו בדרך לרוב רוי... עוד אחד מהזכרונות הנפלאים שלנו מוואנקה... הגענו כל הדרך ובפורד האחרון, ממש 2-3 ק"מ לפני מגרש החניה, לא יכלנו לעבור כי הוא היה עמוק מדי וחזרנו בבושת פנים אחורה. ויש פה מישהו שלא עוכב בדרך ע"י עדר פרות?! ה-50 ק"מ הכי ארוכים שהיו לי בחיי!
אבל אני אוהב את וואנקה, אוהב מאוד...
תודה נעמה, אני אשתדל להמשיך בדרך המחילה שלי
אין כמו אוכל לשמח (ולקרב) לבב אנוש
|
|
|
|
| 14. אור- איפה טיילת בחורף בניו זילנד? תגובה ל - 11 |
29/07/2010 13:20   |
|
|
אולי שווה לנסוע דוקא בחורף? מתאים לי לברוח מהלחות...
|
|
|
|
| 15. אור- איפה טיילת בחורף בניו זילנד? תגובה ל - 14 |
29/07/2010 14:35   |
 |
נעמה רוצה לטייל |
662 הודעות עד כה |
|
|
אותנו לא עיכבו פרות ברוב רוי, לנו הם חיכו בדרך החוצה ממאונט קוק... מצ"ב התמונות 
הפורדים באמת ממש עיצבנו... בדרך הלוך, בפורד הראשון עצרתי את האוטו בצד ושעה דנו מה לעשות. ואז ראינו שאנשים פשוט עוברים את זה... אז עברנו. ואז קצת חששנו לפני כל אחד נוסף שנתקלנו בו אבל המשכנו לעבור אותם.
בדרך חזרה כבר עברנו אותם בלי להסס...
אבל מה עשיתם אחרי שחזרתם אחורה? ויתרתם??
 |
 |
| P1010635.JPG(גודל:30.64KB) | P1010639.JPG(גודל:35.67KB) |
|
|
|
|
| 16. נעמה- אם את כבר מעלה תמונות תגובה ל - 15 |
29/07/2010 14:57   |
|
אולי תעלי איזו תמונה של הרוב רוי שנראה מה ספספתי (אם פספסתי..) תודה!
|
|
|
|
| 17. amysh, יש לך מזל שאני חולה ומשעמם לי... תגובה ל - 16 |
29/07/2010 16:16   |
 |
נעמה רוצה לטייל |
662 הודעות עד כה |
|
|
לבקשתך
 |
 |
| P1010149.JPG(גודל:34.33KB) | P1010152.JPG(גודל:32.08KB) |
|
|
|
|
| 18. אבל הזיכרון היותר חמוד שיש לי מהרוב רוי תגובה ל - 17 |
29/07/2010 16:19   |
 |
נעמה רוצה לטייל |
662 הודעות עד כה |
|
|
זה הכבשים האלה שפגשנו למטה... אני לא יודעת מה משך שם את תשומך לבן אבל בבת אחת הן כולן הפנו ראש לאותו כיוון וזה היה פשוט אדיר!!
 |
 |
| P1010158.JPG(גודל:29.72KB) | P1010159.JPG(גודל:29.55KB) |
|
|
|
|
| 19. אור- איפה טיילת בחורף בניו זילנד? תגובה ל - 15 |
29/07/2010 16:23   |
|
אכן ויתרנו... לפחות יש לנו כמה תמונות יפות מהדרך. גם לנו היו התלבטויות לגבי הפורדים ואת רובם כאמור עברנו, אבל האחרון כבר היה נראה לי גדול על הניסאן שלנו. התלבטנו אם לעצור שם וללכת ברגל (נדמה לי שהיה שלט של 4 ק"מ לרוב רוי), אבל תכננו באותו יום להגיע עוד להגיע ללינה בפרנץ' ג'וזף לכן היינו מוגבלים בזמן.
הנה כמה תמונות של הפרות והכבשים החביבים על (ולצד) הדרך (לא מהמומלצות בתמונות אבל בשביל הקוריוז...):
 |
 |
| 907.jpg(גודל:19.83KB) | 908 (1).jpg(גודל:19.11KB) |
|
|
|
|
|
| 21. ,תודה! תגובה ל - 17 |
29/07/2010 16:32   |
|
נראה יפה מאוד ושווה הגעה!
|
|
|
|
| 22. ,תודה! תגובה ל - 21 |
29/07/2010 18:52   |
| |
shaililo |
61 הודעות עד כה |
|
|
דווקא אנחנו ממש נהננו בדרך לרוב רוי, זאת נסיעה ממש יפה למרות שבאמת קצת מעצבן בדרך עפר במיוחד כשיש הרבה מים. הרוב רוי עצמו קצת מאכזב, למרות שהוא ממש קליל, הנוף יפה בסוף אבל לא הייתי מגדירה אותו כמשהו חובה.
 |
 |
| 19541_268969728710_569258710_3212944_83428_n.jpg(גודל:10.73KB) | untitled.bmp(גודל:87.94KB) |
|
|
|
|
| 23. אני חייבת להחלץ לעזרתו של הרוב רוי תגובה ל - 22 |
30/07/2010 00:04   |
|
 |
 |
| IMG_1078.JPG(גודל:18.14KB) | IMG_1080.JPG(גודל:16.45KB) |
|
|
|
|
| 24. אני חייבת להחלץ לעזרתו של הרוב רוי תגובה ל - 23 |
30/07/2010 00:10   |
|
 |
 |
| IMG_1086small.JPG(גודל:11.25KB) | IMG_1096.JPG(גודל:18.59KB) |
|
|
|
|
|
| 26. פניה אישית, בטח שאני אגיב.. תגובה ל - 14 |
30/07/2010 01:51   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
טוב, אז קצת על הטיולים...
אם אני אקצר, נסעתי לניוזילנד, הייתי 3 חודשים בקיץ (טיול יחסית רגיל במונחים של תרמילאים ישראלים), - תחילת נובמבר עד תחילת פברואר, ואז הייתי באוסטרליה.... עוד כמעט 3 חודשים, עד סוף אפריל... ובהתחלה זה היה אמור להיות סוף הטיול, אבל זה הרגיש כמו עסק לא גמור.
אז טסתי חזרה לניוזילנד... קצת לפני שממש ממש חורף.
בשלב הזה כבר פחות התחשק לי לנדוד ממקום למקום, אז הייתי שבועיים בקווינסטאון, ואז עוד 4 חודשים בוואנאקה, עד שפחות או יותר הגיע אביב, או שהחורף הלך להיגמר.... בזמן הזה קניתי סנובורד, גלשתי המון, וגם עבדתי (חוקי, שילמתי מיסים, לא אין לי דרכון זר, לא אסור לפרט על זה יותר מדי בפורום).
כשהייתי שם לא טיילתי הרבה, לא התחשק כל כך, וגם... לא התחשק לי להיות בשום מקום אחר. אני חושב שבכל הזמן שביליתי שם יצא לי פעם אחת לעשות טיול עם כמה חבר'ה לlake ohau והיה ממש מגניב. אבל גם שם... היה סנובורד.
ואז... עברה כמעט שנה וחזרתי על אחת הטיסות האחרונות שהייתי יכול לעלות עליהן במסגרת הכרטיס. היה קצת עצוב לחזור, היה מתאים לי להישאר עוד.
אבל אם דיברת על הלחות... אחרי הטיול הארוך שאליו דוקא יצאתי עם שיער קצר... אז לא הסתפרתי במשך התקופה והיה כבר שיער דיי ארוך.
והשיער היה דיי חלק ובלי קשרים (נדמה לי שהמכשפה יכולה להעיד). בכל אופן, עזבתי את וואנאקה דיי מבואס, לילה באוקלנד ואז 2 לילות בהונגקונג. איכשהו ב2 הלילות בהונגקונג... שזה אומר בערך יום וחצי כי הגעתי בלילה, השיער כבר לא היה כל כך חלק והיו קשרים.... כבר היה צריך להתעסק עם זה ולארגן את זה, וזה רק הוסיף לכל הבאסה של החזרה... ושל הצפיפות בהונגקונג (אחרי 4 חודשים בוואנאקה... זה לא דבר מובן מאליו).
בכל מקרה, אחרי הטיול, כמו רוב החבר'ה כאן היה קשה להמשיך הלאה.
אז לפני שנה, נסעתי רק לחורף, למשך חודש וחצי.. פשוט כי היה לי זמן וגם כסף, ולא יכולתי לחשוב על מקום אחר שבו אני רוצה להיות יותר. אז נסעתי לחודש וחצי, הייתי עוד בערך חודש בוואנאקה, ואז טיילתי עוד קצת, עשיתי גיחה לארתורס פאס, וגם גיחה לקרוז עם לילה בדאוטפול סאונד... והיו עוד קצת דברים בדרך, וקצת טיולים סביב וואנאקה.
רוב הטיולים האלה היו בעיקר סביב הגלישה, אבל יש דברים יצא גם קצת דברים שלא, ואין הרבה לחות!!!! ואם אין שלג טוב לרוב הפאבים מלאים באנשים שרק רוצים לבלות... מדי פעם הם מלאים גם כשהשלג טוב.
ואיכשהו כשאתה מגיע לאכסניה בחורף ומבינים שאתה ישראלי, לרוב אומרים לך שהקדמת בכמה חודשים טובים, כי אין ישראלים בחורף, הם בורחים מהקור.
זהו בערך... יש גבול כמה אפשר לפרט, גם ככה לא יצא קצר
|
|
|
|
| 27. אוח, אני לא מאמינה שאתם גורמים לי לעשות את זה... תגובה ל - 9 |
31/07/2010 21:59   |
| |
528daniel |
3 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 28. ,תודה! תגובה ל - 21 |
31/07/2010 22:00   |
| |
528daniel |
3 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30. מסעדות, מסעדות, מסעדות תגובה ל - 8 |
02/08/2010 10:58   |
| |
rachassis |
264 הודעות עד כה |
|
|
טוב אז קודם כל בנושא האוכל יש את ההמבורגר המצוווויין בקוינסטאון פרטבורגר נדמה לי - בסיגנון המוזס וולפנייטס שיש לנו בת"א ....
והיות ואני חוזרת השנה לניו זילנד כי אני צריכה השלמות...
אני מתכוונת לעשות שוב את הר קוק ואת ארתור פאס וקי סמית שזה הסוף של רוטברן ומצד שני את מה שלא הספקתי קודם כמו נלסון לייקס גלנורקי מריון לייק דימונד לייקס בוואנקה וזו התוכנת הראשונית בלבד.
אם לא היית ברוב רוי אני עם שקד תעשי הוא יפפה והנוף משתנה בדרך וכמות המים מדהים. אני הייתי חצי מתה באותו היום ועדיין עשיתי אותו ולא מצטערת לרגע. כנ"ל לגבי אוולאנץ' אפשר להתחיל מהצד הקל ולא חייבים לעלות עד הסוף הסוף אלא שלב אחד פחות ועדיין יש לך תצפית על האלפים...
אני עדיין מתלבטת אם לחזור לקרחונים אבל נראה איך יספיק הזמן
בקשר לקווין שרלוט שהיה הטרק הראשון שלי הייתי עושה בו יום אחד בלבד כי סה"כ הוא די חדגוני ומשתדלת לסיים או במאהנה לודג' או בלוכמרה שהם מקומות מדהימים עם אופציה לקנות ארוחת ערב ובוקר מוכנות וטעימות מאוד!
|
|
|
|