פורטל המטיילים הגדול
טיולים בעולם למטייל »
טיולים בישראל טיולי »
שירותי תיירות זה כדאי לך »
כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סקר חשוב: 9 GREAT WALKS 25/04/2009 08:58 לתגובה הבאה
  amitzauber לא מחובר amitzauber  משתמש פעיל 152 הודעות עד כה
בוקר טוב לכולם ושבת שלום

אני מעוניין לקבל את חוות הדעת של המטיילים שביקרו בניו זילנד לגבי 9 הטרקים החשובים

מי שמשתתף בסקר שירשום:
1)איזה מ 9 הטרקים הוא עשה.
2) ציון לכול טרק.
3)והעונה מתי הוא עשה אותם.
4)כמה ימים הוא היה בכול אחד מהטרקים מתוך המספרימים המקסימלי האפשרי
5) רמת הקושי של כל טרק.

עם יש למשהו עוד קטגוריות חשובות שיוסיף

זה צריך לתת אינדיקציה טובה לגבי בחירת טרקים

תודה

עמית
סמן להדפסה   שליחה לחבר הודעה סגורה
2. ממש חולק עליך תגובה ל - 1 25/04/2009 12:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9633 הודעות עד כה
זה צריך לתת אינדיקציה טובה לגבי בחירת טרקים ??

אם נקח את העובדה שרוב המטיילים היו ב2-3 טרקים מהרשימה הזאת ולכל אחד חוות דעת משלו, איך ניתן ליישם את המסקנות שלהם על ההנאה שלך מטרק זה או אחר, או אם מישהו נהנה מתנאי מזג אויר מיוחדים שהפכו את הטרק שהיה לאחד סתמי, למדהים עבורו, איך תדרג את הטרק הזה ?

תשעת הטרקים המפורסמים, הם תשעה טרקים שפשוט רשות שמורות הטבע הניו זילנדית השקיעה בהם יותר, יש בהם מתקני לינה טובים יותר ומסלולים מסומנים יותר, מעבר לכך, יש עוד טרקים רבים אחרים שלא נמצאים ברשימה שלפחות אצלי הנוף מהם קיבל ציון גבוה מאד לעיתים אפילו יותר מגרייט ווק זה או אחר.

בנשימה אחת אפשר להזכיר את הטרק למיולר האט בהר קוק ואת הטרק שמקיף את אגם נלסון ועולה לבקתה, וזה עוד מבלי לדבר על מסלולים אחרים שנהנתי בהם יותר מבלי ללכת אחרי העדר.

חומר למחשבה כדי שלא תהיה מקובע על מסלול שהכתיבו לך מראש שהוא היפה ביותר.

עמית - מנהל הפורום
סמן להדפסה   הודעה סגורה
3. זה בסדר גמור תגובה ל - 2 25/04/2009 14:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מצויין זה בדיוק התגובה שחפשתי

היה חסר לי איזה לינק מרוכז או איזה שירשור טוב של טרקים ידועים יותר או פחות בניו זילנד

כל דרך לקבל אינפורמציה לגבי טרקים היא מצויינת עבורי

שכל אחד יתרום מהניסיון שלו וניתן יהיה לבנות איזה תבנית מיוחדת של טראקים בניו-זילנד
סמן להדפסה   הודעה סגורה
4. מסכים עם עמית תגובה ל - 3 26/04/2009 03:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
dekelbz dekelbz לא מחובר dekelbz  משתמש פעיל 554 הודעות עד כה
אתה לא בכיוון עמית (לא עמית המנהל). זה שהטרקים האלו נקראים great walks לא הופך אותם לנבחרים באיזושהי צורה. אם אתה מחפש לעשות את הדברים שכולם עושים, נראה לי שניו זילנד לא היעד בשבילך.
כל כך קל לברר מידע על טרקים נוספים, יותר יפים ופחות פופולרים מהגרייט ווקס.
לדוגמא, ראקיורה הוא 3 ימים של הליכה ביער. לא משהו שאין ב 45 טרקים אחרים בנ"ז. מסיבה כלשהי doc החליטו שהוא אחד ה great walks. אל תצפה לראות שם משהו שישאיר אותך עם פה פעור.
דוגמא נוספת היא רוטברן, טרק בנוף אלפיני יפה וגם די קל להליכה, רק שיש במאונט אספיירינג לפחות שני טרקים אחרים שאני חושב עליהם כרגע שהם יותר יפים, וקצת יותר קשים ממנו.
אי אפשר לכמת ככה טרקים.. זה כמו שתגיד מה יותר יפה, ניו זילנד או טזמניה. לא בר השוואה.
אני חושב שאם תקרא על ניו זילנד ואחר כך תבוא עם שאלות, תקבל תשובות יותר מעמיקות ורציניות. אף אחד לא יעשה את העבודה הזו בשבילך.

dunlop זו לא רק חברה לצמיגים
סמן להדפסה   הודעה סגורה
5. יש יוצא דופן אחד תגובה ל - 2 26/04/2009 22:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ולנסיה לא מחובר ולנסיה  משתמש בינוני 70 הודעות עד כה
הטונגרירו יוצא דופן, פשוט בגלל שהוא שונה כל כך משאר הטרקים. ודווקא אותו אפשר לעשות כהליכת יום אחד.
(ולמעשה אלא אם אתם סתם אוהבים ללכת, אין טעם לעשות את כל המעגל, החלק היפה במיוחד נמצא בהליכת היום של הקרוסינג).
סמן להדפסה   הודעה סגורה
6. כמעט כל אחד יוצא דופן... בדרכו תגובה ל - 5 26/04/2009 23:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 1624 הודעות עד כה
קודם כל, מומלץ לקרוא את פרוייקט הטראקים, לא סתם עשו אותו.
http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?pt=1&id=2 76&postid=244&dest_id=130&dest_type=2

כרגע לא מתחשק לי לתת כאן את "מצעד הטראקים הגדולים", אבל אולי זה בגלל שלא תפסתי ראש מתאים.

נכון, הטונגורירו הוא חד יומי (אני לא כל כך מסכים עם ההמלצה הכל כך גורפת על החד יומי....)
אבל כל טראק ייחודי בדרכו, הוואנגאנוי הוא היחיד שהוא שייט בקאנו. וואיקארימואנה הוא באיזור הכי לא מתוייר מבין הגרייט ווקס ולדעתי גם היחיד שלא צריך להזמין מראש.
האייבל טזמן וההיפי הם היחידים שנמצאים לאורך החוף (נדמה לי שהאייבל טזמן הוא היחיד שבו אפשר להעביר בו את התיקים הגדולים במים, וגם אפשר לשלב בו שייט בקיאק, בסירה והליכה) , המילפורד היחיד שדורש שייט בכניסה וביציאה, הקפלר הוא מעגלי, מרחק הנסיעה בין תחילת הרוטברן לסופו הוא הארוך ביותר ואני חושב שההליכה בו היא הקצרה ביותר (למעט הלא הליכה בוואנגאנוי).

אני באמת חושב שכל אחד ייחודי בדרכו, ושלדקל יש קיבעון נגד הגרייט ווקס בכלל, והמילפורד בפרט.
סמן להדפסה   הודעה סגורה
7. כמעט כל אחד יוצא דופן... בדרכו תגובה ל - 6 27/04/2009 09:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
bancko bancko לא מחובר bancko  משתמש פעיל 758 הודעות עד כה
אני מצאתי את הערייט וולקס יותר מרשימים מרוב הטרקונים או הנופים האחרים שראיתי בניו זילנד. אני משער שמי שהכניס אותם לרשימה הזאת ידע על מה הוא מדבר.
סמן להדפסה   הודעה סגורה
8. כמעט כל אחד יוצא דופן... בדרכו תגובה ל - 7 28/04/2009 19:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולם
סמן להדפסה   הודעה סגורה
9. לא בטוחה בהצהרה הזו תגובה ל - 7 29/04/2009 18:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכשפה מהקסקייד סאדל המכשפה מהקסקייד סאדל לא מחובר המכשפה מהקסקייד סאדל  משתמש פעיל 741 הודעות עד כה
בסופו של דבר סיכומו של טרק תלוי בהרבה דברים- כמו באיזה מזג אוויר טיילת, עם מי טיילת, האם היית בכושר, איזה נוף ציפית לראות וכד'.

אישית עשיתי הרבה מהגרייט וולקס והרבה מהטרקים "הרגילים", וב"רגילים" יותר נהניתי. גם היו פחות עמוסים, וגם יותר מצאו חן בעיניי.

המכשפה (הרעה?) מהקסקייד סאדל
סמן להדפסה   הודעה סגורה
10. לא בטוחה בהצהרה הזו תגובה ל - 9 30/04/2009 08:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  laphroig לא מחובר laphroig  משתמש פעיל 320 הודעות עד כה
אני יכול להצטרף להמלצה של דקל.
אני כרגע בניו זילנד ויצא לי לעשות כמה טרקים שהם גרייט ווק.
חלקם היו יפים מאוד וחלקם פחות.
מילפורד - לטעמי לא שווה את הכסף שהם דורשים עליו. הדבר היחיד שהגענו למסקנה אחרי דיון ארוך בין 20 איש שעשו אותו,את המילפורד צריך לעשות כשביום הראשון יורד גשם ובחלק מהיום השני,כשההרים "בוכים" ויש מלא מים זורמים,אחרת אין הבדל ממש גדול ושני ימי ההליכה הראשונים הם ב"בוש" ומשעממים לטעמי.
רק ביום השלישי שהוא העלייה למקינון פאס וירידה לסאטרלנד פאלס הוא מרשים.
אחר כך אתה כבר בתחושה של יאללה להספיק לסירה של 2 בצהריים.
רוטברן - יפה מאוד,לא קשה ובמיוחד שווה אחרי גשם או שלג, שווה לשלב אותו עם הקייפלז או הגריןסטון. תלוי מה אתה אוהב יותר.
הקפלר לטעמי מרשים יותר ויפה יותר מאשר המילפורד ואם כבר שווה להנות ממנו,במיוחד מהעובדה שהוא לא משחטת כסף כמו השאר.

כמובן שיש עוד מלא טרקים מרשימים שהם לא גרייט וקס.
הקסקייד והריס דרט, הגלספי פאס ועוד רבים ויפים.
רק תדאג לתכנן טוב עם המזג אוויר.
ואם המזג אוויר לא ממש חשוב ובוץ זה חלק מהעיניין הדאסקי קיים.

עמית
סמן להדפסה   הודעה סגורה
11. לא בטוחה בהצהרה הזו תגובה ל - 10 30/04/2009 22:35 לתגובה קודמת
יצאת גבר

תודה
סמן להדפסה   הודעה סגורה
להודעה קודמת:יום העצמאות 2009 - אוקלנד
להודעה הבאה:פורום חדש: חופשה בתאילנד!

איסתא - טיסות, מלונות, נופש טיסות
ארץ
עיר